آموزشی

بهترین روش‌های تازه نگه داشتن مواد غذایی در یخچال و فریزر

تازه نگه داشتن مواد غذایی در فریزر

مصرف مواد غذایی فرآوری‌شده مثل سوسیس و کالباس به علت نیترات بالا، سیگار و الکل باعث سرطان و بیماری‌های گوارشی می‌شود. اما دو عامل محافظتی در این زمینه وجود دارد که فکرش را هم نمی‌کنید: مصرف میوه و سبزیجات تازه و غذاهای فریز شده.

کاهش دمای مواد غذایی و انجمادشان باعث متوقف شدن فعالیت تعدادی از باکتری‌ها مثل هلیکوباکتر پیلوری می‌شود. در این مقاله کمکتان می‌کنیم تا مواد غذایی موردنیاز خود را با بهترین روش‌ها فریز کنید و در زمان‌هایی که عجله دارید، از مواد غذایی باکیفیت استفاده کنید نه مواد غذایی فرآوری‌شده.

اصلی‌ترین نکاتی که قبل از فریز کردن باید به آن توجه کرد

برای نگهداری مواد خوراکی در فریزر عموما از ظروف پلاستیکی و گاهی از ظروف شیشه ای استفاده می‌شود. اما باید قبل از آن حتما نکاتی را برای حفظ سلامتی بیشتر انجام دهید.

نکات قبل از فریز کردن غذا در ظروف پلاستیکی

  • حتماً اجازه دهید، مواد غذایی پخته‌شده به دمای محیط برسند، سپس آن‌ها را فریز کنید. زیرا قرار دادن مواد غذایی داغ در فریزر، دمای فریزر را پایین می‌آورد و مدت زمان لازم برای انجماد افزایش می‌یابد؛ به همین دلیل باعث فاسد شدن مواد غذایی تازه فریزشده یا موادی که قبلاً فریز کرده‌اید می‌شود. پس اول اجازه دهید مواد غذایی به خوبی خنک شود، سپس در فریزر قرار دهید.
  • مواد غذایی را به اندازه مصرف هر وعده‌تان بسته‌بندی کنید. زیرا زمانی که یخ مواد غذایی باز می‌شود باید بلافاصله مصرف شود. در غیر این صورت باکتری‌ها شروع به رشد می‌کنند و یخ زدن مجدد باقی‌مانده مواد غذایی باعث فاسد شدن، تغییر رنگ و بوی آن می‌شود.
  • تاریخ فریز کردن مواد غذایی را روی آن بنویسید، تا طولانی‌مدت در فریز نماند و خاصیت خود را به طور کامل از دست بدهد.
  • با دو رنگ ماژیک روی مواد غذایی خام و پخته‌شده علامت بگذارید، تا زمان مصرف راحت‌تر انتخاب کنید.
  • برای فریز کردن انواع مواد غذایی در همه فصل‌ها باید دمای فریزر شما زیر 18 درجه سانتی‌گراد باشد تا مواد فریزشده سالم بمانند.

بیشتر بخوانید:لیست ظروف پلاستیکی مسافرتی

بهترین ظروف برای نگهداری مواد غذایی فریزری

همان‌طور که می‌دانید دمای فریزر ده‌ها درجه زیر صفر است، به همین علت از همه ظروف نمی‌توان در فریزر استفاده کرد.

بهترین ظروف برای نگهداری مواد غذایی فریزری

  • ظروف فریزری باید در برابر رطوبت و یخ‌زدگی مقاومت بالایی داشته باشد.
  • درب ظروف به خوبی بسته و پرس شود، تا بوی مواد غذایی در فریزر پخش نشود و مواد غذایی داخل ظرف هم بوی سایر مواد غذایی مثل گوشت و مرغ را به خود نگیرد و تازه بماند. علاوه‌برآن هوای داخل ظرف را محبوس نگه دارد و عمر سلامت مواد غذایی را افزایش دهد.
  • استحکام بالایی داشته باشد، تا با تغییر دما دچار آسیب نشود.
  • ظروف در ابعاد و سایزی باشند که فضای زیادی از فریزر را اشغال نکنند و به راحتی بر روی هم قرار گیرند.
  • ترجیحاً قابلیت گذاشتن در مایکروفر داشته باشد.
  • قابل شستشو باشد. بعداز هر بار استفاده بتوان به راحتی آن را شست و مواد غذایی جدید در آن نگهداری کرد، بدون آن‌که بو و رنگ مواد غذایی قبلی در آن باقی مانده باشد. به‌علاوه اینکه به محیط‌زیست هم با کاهش تولید زباله کمک کرد.
  • ترجیحاً مواد غذایی که رنگی هستند، مثل قرمه‌سبزی و مایع لوبیاپلو را در ظروف پلاستیکی فریز نکنید. از ظروف شیشه‌ای مقاوم در فریزر استفاده کنید تا رنگ مواد غذایی در ظرف باقی نماند.
  • ظروف شیشه‌ای پیرکس (مقاوم در برابر سرما) و ظروف پلاستیکی (تولیدشده از مواد اولیه باکیفیت و مرغوب)، بهترین گزینه برای نگهداری مواد غذایی در فریزر به حساب می‌آیند. زیرا هم از نظر مقاومت و هم درب و عدم نشت هوا بهترین شرایط را دارند. علاوه‌برآن در سایزها و ابعاد متفاوت موجودند.

چه مواد غذایی را فریز نکنیم؟

بعضی از مواد غذایی با رعایت همه موارد بالا، باز هم کیفیت آن‌ها بعد از فریز شدن از دست می‌رود و قابل استفاده نیستند. مثل شیر، پنیر خامه‌ای، خامه ترش، انواع سس، سفیده تخم‌مرغ، کاهو، نوشیدنی‌های گازدار و غذاهای سرخ‌شده. از بین مواد غذایی گفته‌شده، لازم به توضیح است که شیر بعد از یخ‌زدایی حالت بریده‌بریده و فاسد پیدا می‌کند. مواد غذایی سرخ شده بعد از یخ‌زدایی حالت برشته و ترد خود را از دست می‌دهند و نرم می‌شوند.

چه مواد غذایی را فریز نکنیم؟

جمع‌بندی

امیدواریم با رعایت نکات بالا و در نظر گرفتن نوع ظروف نگهداری غذا بتوانید مواد غذایی مورد نیاز خود را به راحتی فریز و بعد از یخ‌زدایی از آن استفاده کنید و لذت ببرید. فقط حواستان به مدت زمان نگهداری مواد خوراکی در فریزر باشد. برخی مواد غذایی را نهایتاً در طولانی‌ترین زمان، نباید بیشتر از یک ماه در فریزر نگه دارید و استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *