آموزشی

7 روش ساده برای تمیز کردن و لکه بری ظروف پلاستیکی

تمیز کردن و لکه بری ظروف پلاستیکی

روش‌های زیادی برای تمیز کردن ظروف پلاستیکی، لکه بری و براق کردن آنها وجود دارد. اما مهم روش‌هایی ست که اجرای آن در خانه به‌راحتی امکان پذیر باشد. همراه ما باشید تا با چند روش ساده و با در‌دسترس‌ترین مواد شوینده، زیبایی ظروف خود را در خانه به‌آن‌ها برگردانید.

ظروف پلاستیکی از جمله محصولاتی هستند که در زندگی روزمره ما به دلیل سبکی، قابلیت بازیافت، تنوع رنگ، سایز و مقرون‌به‌صرفه بودن بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما همیشه بزرگترین چالش، تمیز کردن آن‌هاست. با درست تمیز کردن آنها و حفظ ظاهر و زیبایی‌شان، به خوبی می‌توان عمر مفیدشان را افزایش داد.

مراحل تمیز کردن انواع لکه و کدری از ظرف‌های پلاستیکی

قبل از هر چیز باید به شما یادآوری کنیم که حتماً هرگونه مواد شوینده را از دسترس کودکان دور نگهدارید و حتماً موقع انجام کارهای نظافتی از ماسک و دستکش استفاده کنید. بهتر است برای استفاده از مواد شوینده، حتما در نزدیکی‌تان یک پنجره باز و هوا جریان داشه باشد، تا ریه‌هایتان از بوی مواد شوینده اذیت نشود.

شستشوی ظروف پلاستیکی

پیشگیری بهتر از درمان: شستشوی بلافاصله

همیشه بعد از استفاده از ظرف پلاستیکی ، بلافاصله آن‌ را بشویید. اگر زمان کافی ندارید، حتما چندبار آب داخل ظرف بگردانید و سپس آنرا پرآب کرده و در سینک بگذارید. بهتر است ، همراه خیس کردن، چند قطره مایع ظرفشویی هم داخل آن‌‌‌ بریزید.

از بین بردن چربی از روی ظروف

برای تمیز کردن و خیس کردن ظروف پلاستیکی، از آب گرم استفاده کنید. آب گرم حلال مناسبی برای چربی و لکه‌های ظروف است. اگر چربی ها مقاوم بودند مقداری مایع ظرفشویی و جوش شیرین را در آب گرم مخلوط کنید و ظرف را به مدت چند دقیقه در این محلول قرار دهید. البته حواستان باشد آب خیلی داغ نباشد، چون پلاستیک در مقابل حرارت بالا فرم خودرا از دست می‌دهد وکیفیت آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.

لکه بری ظروف پلاستیکی با سرکه و جوش شیرین

اگر لکه های روی ظروفتان قدیمی و سخت شده است، جوش‌ شیرین و سرکه بهترین راه‌حل است. جوش‌شیرین یک سفید کننده کاملا طبیعی است و برای رسیدن به یک سفید کننده قوی تر کافی‌ست آن‌را با سرکه ترکیب کنید.  جوش‌شیرین و سرکه را تا مقداری که خمیر سفتی حاصل شود، ترکیب کنید، روی لکه‌ها بریزید و برای چند ساعت بگذارید بماند. سپس با یک اسکاچ نرم ظرف را بشویید و شگفت زده بشوید.

مخصوصا ظرف نگهداری غذا زیاد دچار این معضل می‌شود زیرا غذا به مدت زیادی در آن باقی مانده و رنگ می‌گیرد. اما این ترکیب به‌خوبی می‌تواند دشمن لکه‌های روغن ، زرد و قرمز رنگ باشد.

لکه بری و براق کردن ظروف نگهداری غذا

از جای لکه های آب روی ظروف خود خلاص شوید

1 – برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها و پوسیدگی، و مهم تر از آن برای جلوگیری از ماندن رد لک آب روی ظروف، آنها را به خوبی خشک کنید. باقی ماندن رطوبت داخل ظرف باعث تغییر رنگ و ایجاد لکه روی ظروف می‌شود.

2 – بعداز شستن ظرف پلاستیکی ، با هریک از مواد بالا آن‌را با آب سرد آبکشی کنید. آب‌سرد باعث می‌شود لکه سیاهی روی آن باقی نماند. همچنین اگر در اثر گرما کمی دفرمه شده است ، به حالت اولیه خود بازگردد.

استفاده از ماشین ظرفشویی

بعید است که با انجام مراحل بالا ظرف شما به خوبی تمیز نشده باشد. اما درهرصورت اگر به نتیجه دلخواهتان نرسیدید، می توانید آن‌ها را در ماشین ظرفشویی قرار دهید و روی برنامه های شستشوی قوی بگذارید.

براق کردن ظروف پلاستیکی با خمیر دندان

برای براق کردن ظروف پلاستیکی کافی‌ست کمی خمیر دندان را بر روی پارچ نرم بریزید، سپس پارچه را به صورت دورانی روی ظرف بمالید. لیمو میتواند برای لکه های قدیمی تر به ترکیب شما اضافه شود. در نهایت ظرف را با آب سرد بشویید و  با استفاده از پارچه نرم آن را کاملا خشک کنید.

توجه داشته باشید اگر پلاستیک هنوز براق نشده است می‌توانید همین کار را با جوش شیرین و سرکه هم انجام دهید. به طوری‌که پارچه را درون ترکیب جوش‌شیرین و سرکه خیس کنید و سپس روی ظرف به صورت دورانی و کمی فشار دست  بکشید. در انتها مثل قبل آن‌را با آب سرد بشویید و با دستمال نرم به خوبی خشکش کنید.

از بین بردن بوی بد ظروف فریزری

رفع بوی بد ظروف فریزری و پلاستیکی

از آنجایی که بسیاری از این محصولات پلاستیکی از جمله ظروف فریزری جهت نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر استفاده می‌شوند؛ بوی بد آنها به شدت روی طعم و عطر مواد خوراکی تاثیر می‌گذارد.

برای رفع بوی بد این ظروف از چند ترکیب می‌توانید استفاده کنید:

  1. همان ترکیب محبوب سرکه و جوش شیرین، هرچند کمی از بوی سرکه تا مدت کمی به ظرف خواهد ماند.
  2. گزینه خوشبوتر برای رفع بوی بد ظروف پلاستیکی استفاده از ترکیب خمیردندان و لیمو است.
  3. استفاده از ذغال، پودر قهوه یا نور آفتاب در فضای باز، گزینه‌های دیگری است که می‌توانید انجام دهید.

برای تمیز کردن ظروف پلاستیکی از چه مواد شستشویی استفاده کنیم؟

  • سرکه و جوش شیرین بهترین ترکیب برای چربی زدایی است. مخصوصا در کنار آب گرم و مایع ظرفشویی!
  • آب اکسیژنه یا پراکسید هیدروژن جایگزین صنعتی ایمن تری نسبت به شوینده‌های اسیدی است.
  • می‌توانید از مالیدن لیمو و خمیر دندان برای براق کردن و خوشبو کردن پلاستیک استفاده کنید.
  • از مواد شوینده قوی و سخت‌تر مانند جرم گیر و سفید کننده های غلیظ استفاده نکنید. قطعا باعث کدر و خراب شدن سطح ظروف می‌شود.
  • از سفید کننده های قوی در ظروف رنگی استفاده نکنید یا با احتیاط استفاده کنید.
  • توجه کنید که ترکیب روش های بالا به صورت در هم، مواد و گازهای خطرناکی ایجاد خواهد کرد.

اگر تمام روش های بالا را برای تمیز کردن، لکه بری و براق کردن ظروف پلاستیکی کدر و رنگ شده خود استفاده کردید؛ اما هنوز نتیجه نگرفته اید! به هوم کت تکیه کنید. به جای آنهمه هزینه برای استفاده مجدد از ظروف قدیمی، می‌توانید روی محصولات هوم کت با قیمت بسیار مناسب حساب کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 5 =